11 Kasım 2016 Cuma

QARACİYƏR SAĞLAMLIĞINI TEBİ YOLLA QORUMAQ VE BƏRPA ETMƏK,

 Qara ciyər

+ Bir xörək qaşığı keşniş toxumunu döyüb bir stəkan qaynar suya töküb üstünü örtmək və 20 dəqiqədən sonra cunadan keçirib (süzüb) gündə 3 dəfə, hər dəfədə 2 xörək qaşığı içmək qara ciyərin fəaliyyətini artırır.
+ Acıqovuq (zəncirotu) bitkisinin yerüstü hissəsinin çi­çəyindən toplayıb açıq havada qurutduqdan sonra toz halına salıb ondan 2 xörək qaşığı götürüb bir stəkan qaynar suda dəmləyirlər. Ondan səhər və
axşam yeməyindən 15-20 dəqiqə əvvəl yarım stəkan içmək qara ciyəri xəstə olan adamlara məsləhət görülür.
+ Qara ciyər ağrılarında qozu sındırıb ləpələri arasın­dakı pərdələri çay kimi dəmləyib bir neçə dəfə içmək faydalı və xeyirlidir.
+ Qara ciyər xəstəliyində dəmirotu dəmləməsindən də istifadə olunur. Bitkinin yerüstü hissəsindən 10 qram götürüb 200 qram qaynar suda dəmləyir və ondan gündə 3- 4 dəfə bir xörək qaşığı içmək müsbət nəticə verir.
+ Qara ciyər xəstəliyində yerkökü, albalı, alma yemək, nar şirəsi içmək faydalıdır.
+ Qara ciyər xəstəliyində 5-10 gün püstə yemək məslə­hətdir.

+ Qara ciyər və ürək xəstəliyində qızıl gülün ləçəklərini bankaya sıx yığaraq üstünə qaynar su tökün, bir çay qaşığı limon turşusu əlavə edin və bankanın ağzını bərk bağlayın. 20 gün qaranlıq yerdə saxladıqdan sonra 10-15 gün, gündə 3 xörək qaşığı içmək məsləhət görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

mədənin və onikibarmaq bağırsağın xora xəstəliyi

  mədənin və onikibarmaq bağırsağın xora xəstəliyi Göstərişlər: mədənin və onikibarmaq bağırsağın xora xəstəliyi, 1a No-li pehrizdən sonra ...