12 Mart 2016 Cumartesi

Yağlar


 Yağlar

Yağlar orqanizm üçün enerji mənbəidir. Insan gündə 100-105 qram yağ işlətməlidir, onun 70 faizi heyvani, 30 faizi bitki yağı olmalıdır. İnsan qidalanma zamanı yağı ət və ət məhsullarından, süd və süd məhsullarından, yumurtadan, balıqdan, zeytundan, günəbaxandan alır. Ən dəyərli
heyvan yağı kərə yağı və yumurta sarısıdır.

Tərəvəz və meyvələrdə yağ lap azdır. Qidalanmada yağlar nişastayla (kraxmalla) və tərəvəzlə yaxşı uyğunlaşır.

Qida payında yağların çox həddən artıq olması zərərlidir. İnsana yağ yox, doymamış yağ turşulan lazımdır. Onlar iəs qozlarda (qoz, fındıq, badam) , ərik dənəsində, qaymaqda çoxdur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

mədənin və onikibarmaq bağırsağın xora xəstəliyi

  mədənin və onikibarmaq bağırsağın xora xəstəliyi Göstərişlər: mədənin və onikibarmaq bağırsağın xora xəstəliyi, 1a No-li pehrizdən sonra ...